Modulis „Pasiruošimas aptarnauti klientus“ parengtas remiantis padavėjo ir barmeno moduline profesinio mokymo programa (kodas P42101308).

1.      Tikslas

Paruošti darbo vietą, stalo indus, įrankius, taures stalo užtiesalus serviravimui bei  serviruoti stalus.

2.      Uždaviniai

1.      Išmanyti reikalavimus taikomus padavėjo ir barmeno asmens higienai, darbo drabužiams, laikysenai, saugiam darbui. Žinoti stalo indų, įrankių, inventoriaus paskirtį, darbo technikos reikalavimus.

2.      Suprasti ir paaiškinti padavėjo ir barmeno darbo technikos reikalavimus, stalo puošybos elementus.

3.      Paruošti prekybos salę, parinkti ir  paruošti stalo serviravimo inventorių, dengti stalą pagal pagrindines stalo serviruotes, laikantis serviravimo darbų sekos.