Modulis ,,Maisto produktų ir žaliavų parinkimas ir paruošimas‘‘ skirtas V-25/3 S grupės, virėjo modulinės profesinio mokymo programos I kurso mokinių mokymui. Modulis ,,Maisto produktų ir žaliavų parinkimas ir paruošimas‘‘ skirtas V-25/3 S grupės, virėjo modulinės profesinio mokymo programos I kurso mokinių mokymui. Virėjo P20101303 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, asmenims, kuriems reikalavimai išsilavinimui ne nustatyti ir kurie kartu mokosi socialinių įgūdžių ugdymo programą, 60 mokymosi kreditų. 

Modulinė virėjo mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą virėją, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus. Ši programa skirta pirminiam profesiniam mokymui. Programoje numatyta 3 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai:

Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas; Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas; Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas. 

 

2. Tikslas – gebėti parinkti bei paruošti žaliavas patiekalų gamybai

3. Uždaviniai:

3.1 Supažindinti žaliavų ir produktų asortimentu;

3.2 Gebėti skirti gyvulinius, augalinius produktus bei žinoti jų paskirtį.

3.3.Paruošti žaliava bei produktus pagal pateiktą patiekalo gaminimo kortelę.

4. Dalyko apimtis ir periodiškumas, nurodant kada bus mokoma

Iš viso (10 kreditų) 270  val:. 7 val. per savaitę.

I kursas. Modulio trukmė: pradžia 2025 m. spalio 7 d. iki 2026 m. birželio 9 d.